Hank.Moody 2010.06.26. 02:43

Kukucs!

"A jó fotó, történet."
(ismeretlen szerző)

Egy gondolat még a regisztrációval kapcsolatban... 

Az alapadatok kitöltésénel a valóságot tartsd szem előtt! Soha nem tudhatod, hogy mi alakul ki a másik oldalon ülővel, s később kurva nehéz kimagyarázni, hogy miért hazudtál az adatlapodon. A magasságnál pedig igenis számít az a +5 centi, amit általában be szoktak írni pluszban a férfiak. Mininum. Aztán csodálkozik a Nő, hogy amikor magassarkúban jelenik meg az első találkozón, valahogy összement a férfi.

Fotók! 

A külső igenis számit! Te is tudod nagyon jól, hiszen először úgyis csak a fényképpel rendelkező Nők adatlapját veszed górcső alá, csak őket nézed meg napokon keresztül, s ha már úgy érzed, hogy kiaknáztad ezeket a lehetőségeket, akkor térsz rá a kép nélküliekre, szóval fotónak mindenképpen LENNIE KELL az oldalalon. Nélküle halott vagy. Nem létezel. A jó fotó elengedhetetlen! Legalább egy szaros vízesést vagy tengerpartot guglizz ki s tölts fel - ha engedik persze az ember nélküli képeket az oldalon - még mindig jobb, mintha nincs egy képed sem online. 

Mit csinál a legtöbb ember amikor képet keres magáról a netes társkeresőre? Bingó! Előveszi a nyaralásos képeket, feltúrja a krétai/mallorcai/akármilyen mappát a gépén s véletlenszerűen kiválaszt pár képet, amik az esetek többségében ultragáz fotók, közte pl. egy olyannal, amin fekete téglalappal kitakarva az ex, de úgy, hogy a kezük még látszódik azért amint egymást markolásszák aztán meg csodálkozik, hogy miért nem ír senki. 

Ideális esetben van egy fotós haverod (vagy van pénzed elmenni és jó műtermi képeket csináltatni), aki lő rólad pár sorozatot, jól megvág belőle néhány  portrét, színhelyesre javítja a képet s odaadja a kezedbe, hogy nesze, ezt töltsd fel öcsém! Ez persze ritkán teljesül, viszont ma már rengeteg embernek van digitális gépe, simán megkérheted valamelyik ismerősödet, hogy menjetek el sétálni délután vagy este egy-két sör után és csináljatok pár, spontánnak tűnő fotót, amit aztán a Nőismerőseiddel le lehet meóztatni, hogy szerintük melyik néz ki jól. Érdekes módon az esetek min. 70%-ában nem azt a képet választják ki, amit Te, de bízz bennük, ők jobban tudják! 

A nyaralásos képekből is lehet jót kihozni. A kezdetekkor egy olyan fotóm volt fent az egyik oldalon, ami Pisában készült amint a fűben feküdtem, háttérben a toronnyal, elég alacsony szögből és beállásból fotózva, miközben becsukott szemmel élveztem az életet, a kép aláírása pedig az volt, hogy: "Dolgozom". Sokan írtak maguktól, pedig se az arcomra, se a testalkatomra nem lehetett következtetni! (Nyugi, khm., ha azok is látszódtak még többen írtak! ;P )

Általánosságban elmondható, hogy a fotó tükrözze a reglapot és viszont. Ha extrém sportról írtál akkor tegyél be egy hegymászós/ejtőernyős/ kalandparkos képet. Ha kedveled a James Bond-filmeket, töltsd fel a farsangi sorozatot amikor szmokingban pózoltál a haveroknak. Lehetőleg próbálj olyan képet kiválasztani, ami tele van élettel, önbizalmat sugároz, s amelyhez Neked is jó emlékeid fűződnek, amit aztán később egy levélben elmesélhetsz Neki! Esetleg néhány fekete-fehér portrét is kipróbálhatsz magadról. De légyszi hanyagold a munkahelyi fotókat. Nem túl izgi egy szekrénysor előtt állni, háttérben egy rododendronnal meg néhány post-it jegyzettel. 

Ha a rendszer engedi, tölts fel magadról fotó helyett KARIKATÚRÁT! Ha elég vicces, sokan fognak billentyűzetet ragadni maguktól valamely testrészedre reflektálva. 

Jah, azt gondolom mondanom sem kell, hogy a legjobb fotód szerepeljen az első helyen, egyértelműen felismerhető legyél rajta (ez nem 3x3 pixelt jelent!) és a képed a jelenlegi állapotodat tükrözze! Elég nagy csalódások érhetik a másik felet élőben amikor kiderül, hogy valójában kopasz vagy, a fotókon viszont Sámsonként pózolsz lobogó hosszú hajjal... 

Ha nem akarsz magadról képet feltölteni mert cikiznének a munkatársak, vagy valamilyen más ok miatt arctalan akarsz maradni, akkor sincs veszve semmi, de DRASZTIKUSAN CSÖKKENNEK AZ ESÉLYEID. Ilyenkor csak az marad, hogy iszonyatosan jól mutató tájképet/makrót/városrészletet/hegyet/völgyet/tavat/stb. teszel fel, amit utazásaid során készítettél és a reglapon írsz is róluk. Ezekből minimum öt-hat db. kell, változatosan összeválogatva és tényleg kurva jó képeknek kell lenniük, esetleg kicsit photoshoppolva. 

Apropó photoshop! Ha van ismerősöd aki profi benne, kérd meg, hogy csináljon belőled TIME/NG/akármilyen címlapfotót, vagy retusáltasd magad egy nagyvárosi óriásplakát helyére valamilyen hülye pózban. Nem mindenkinél működik, egy visszahúzódó, szerény embernél furcsán mutat az ilyesmi, de ha nagy dumás vagy, akkor megéri feltenni! 

Szólj hozzá!

Címkék: fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://date.blog.hu/api/trackback/id/tr382110856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása