Az első hívás majdnem olyan fontos, mint a bemutatkozó levél. Először halljátok egymás hangját, először lehet hanghoz kötni azokat a szavakat és mondatokat amiket írtatok egymásnak. És itt még mindig megvan az a lehetőséged, hogy felkészülj előre mit fogsz mondani, mert az esetek többségében 5, max. 10 percig fog tartani az első telefon. Simán készíthetsz pár szavas jegyzetet néhány kulcsszóval amiről beszélni szeretnél Vele. Akár megírhatod előre az egész beszélgetést is, csak hívás közben ne hangosan olvasd fel az egészet, inkább csak néha pillants rá a papírodra. 
 
Magával a hívás alapkonceciójával kapcsolatban többfajta lehetőség létezik, itt most kettőt fogok ismertetni.
 
Az elsőnek az alapfilozófiája az, hogy egész nap elfoglalt vagy de éppen adódott öt szabad perced valamikor napközben (pl. mozi előtt, vagy egy meeting előtt) és ezt Te arra használod, hogy felhívd Őt. Ennek az az előnye, hogy nem kell hosszú beszélgetésbe bonyolódni és a fél életedet elmesélni Neki, mert már elején tisztázod vele, hogy csak öt perced van. Hátránya, hogy nem várja a hívásod, lehet napközben elfoglalt, dolgozik, meetingen van, stb és simán elfőfordulhat, hogy nem veszi fel. 
 
A másik szerint Te éppen otthon vagy, meló után pihizel, relaxálsz, a kedvenc gyümölcsödet eszed, vagy éppen valamilyen különleges teát kortyolgatsz és közben hívod fel Őt. Ha ezt választod, akkor napközben (mondjuk dél és kettő között) küldj neki egy rövid SMS-t: "Helló Bajkeverő! Este beszélünk! Hank". Valószínűleg dél és kettő között ebédel, lesz ideje elolvasni, lesz ideje válaszolni. Az esetek nagy többségében vissza is fog írni, hogy oké, 7 után otthon vagyok, várom a hívásod és akkor Te negyed nyolc körül hívod. Ha nem válaszol ne pánikolj! Este hívd ugyanúgy, mintha válaszolt volna. 
 
Mielőtt felhívod legyen jó hangulatod! Ha szar a kedved vagy még mindig a munkahelyi főnöklebaszáson gondolkozol nézz meg egy-két Showder-klubot, pl.: Kiss Ádámot ill. Hadházi Lászlót tudom ajánlani, de ha van saját kedvenced még jobb.
 
Van, aki azt mondja, hogy nem szükséges egyből élő találkozót megbeszélni az első hívás alatt. Vannak előnyei ennek is (késletetés, még jobban fogja várni az első találkát), de szerintem addig kell ütni a vasat amíg meleg, ezért jobb, ha azonnal lefixálsz vele egy találkozót. 
 
Már csak az a kérdés, hogy hova. Nos, hova beszéli meg az emberek 90%-a az első találkát? Vagy a Nyugatihoz az órához, vagy a Liszt Ferenc térre a szobor elé és utána irány valamilyen kávézó. Mindkét helyen alsó hangon húsz-harminc ember tartózkodik a nap bármely szakában, aztán majd szemezhetsz minden ott téblábló nőnemű egyénnel, hogy vajon egymásra vártok-e. Ez sem rossz taktika - mármint mindenkivel szemezni -, adódhatnak belőle vicces helyzetek, de én másfelé hajlok. 
 
Felejtsd el az egész randidolgot! Ne is gondolj arra, hogy randizni mész! Felejtsd el a körítést, hogy kávézóba/étterembe akárhova el kell vinned elsőre a Nőt aztán majd kiderül mi lesz belőle. Helyette fogd fel úgy az egészet, mintha pár órára összefutnál valakivel. 
 
A én kedvenc első találkozós helyszíneim: 
 
- 1. Játékbolt
 
Az abszolút favorit!
Alaphelyzet: "Csütörtökön az egyik barátom kislányának a szülinapjára nézek adjándékot. Gyere velem!"
Ha van humora, vidd oda. Órákig el lehet lenni, felelevenítve egymás gyermekkori játékait, te melyikkel játszottál, melyiket szeretted, mindig nyertél a Monopolyban/Gazgálkodj okosanban, stb... Nem egyszer előfordult, hogy fél hétkor mentünk be a boltba és este 8-kor úgy dobtak ki minket, mert annyira belejött a Másik Fél :)  
 
 
- 2. IKEA
 
A másik kedvencem! 
Alaphelyzet: valamilyen bútort, tárgyat akarsz nézni magadnak, pl: "Kedden megyek az IKEA-ba új ágyat nézni a lakásomba. Gyere velem!". Nem kell semmit megvenned, csak nézelődtök, végigpróbáltok mindent az egész áruházban, akár együtt is kipróbálhattok pár új ágyat s közben legalább kiderül van-e ízlése! ;) 
 
 
- 3. Gokartpálya
 
Ha szeret vezetni és belevaló a Nő! 
Az első kettővel ellentétben itt már sajna kénytelen vagy meghívni őt, bár ritkán előfordulhat olyan is hogy felezitek a költségét, de sajnos nem ez a jellemző. Utána egy séta közben meg lehet vitatni, hogy élvezte-e (nagyon!), melyik kanyart hogyan kellett volna bevenni, kevés volt a nyolc perc, stb...
 
 
- 4. Kalandpark
 
Ide tényleg csak a belevaló, "tökös" Nőket vidd, mert nem mindenki élvezi ha tíz méterrel a föld felett csúszik át egy csigán két, egymástól tizenöt méterre található pont között (mégha biztosítva van!). Ha azonban szokott pl. hegyet mászni, netán via ferrátázni is, vidd kalandparkba, élvezni fogjátok. Aztán utána hallgathatod, hogy mikor viszed oda ismét! :) 
 
- 5. Valamilyen aktív, sportos tevékenység 
 
Ha sportol a Másik Fél, vidd el a koripályára (télen, de vannak nyáron is nyitva tartó csarnokok; nem baj, ha már régóta nem használta, majd Te megtanítod rá :)), squasholni (itt sem baj ha tud, mondd azt, hogy Te is csak nemrég kezdted), csatlakozzon Hozzád a Margitszigeten egy futott körre (ha Ő is szokott futni).  
 
- 6. Vásár a Vörösmaty téren
 
Most már gyakorlatilag háromhavonta van ott kirakodóvásár/kaja/pia/sör/forraltbor, lehet kommentelni az árukat, árusokat, vásárlókat, stb... 
 
 
- 7. Könyvesbolt
 
Nem sportol, nem szereti a játékokat, de amúgy is inkább otthonülős típust keresel. Ha sokat szokott olvasni irány a könyvesbolt: "XZ új regénye tegnap jelent meg, csütörtök este meló után megyek megvenni. Gyere velem!" 
 
 
- 8. Teázó/kávézó
 
Ha minden kötél szakad marad a kávézó, de bevallom én sosem szerettem amikor az első találkán két ember egymással szemben vallatta egymást. Az egész tiszára úgy néz ki, mint egy állásinterjú, ráadásul még a kérdések is ugyanazok (Hol születtél, mivel foglalkozol, mi a hobbid...stb...). A kávézónál is maradjon az az alapkoncepció, hogy Te egyébként is elmennél oda, de nincs ellenedre, ha a Másik Fél csatlakozik hozzád. Pl. egy újonnan nyílt teázót/kávézót akarsz tesztelni. 
 
 
 
"Gyere velem!"
Nem megkérdezed, hogy ráér-e, hanem határozottan közlöd Vele, hogy csatlakozzon Hozzád egy általad megadott napon (előtte mondhatod, hogy két másik nap nem jó Neked valamiért).
Érzed a különbséget?
Ha nem jó neki, vagy tesztelni akar úgyis közli, hogy már van programja. Amire neked ez a válaszod "Mondd le! Sokkal érdekesebb és izgalmasabb vagyok! :)". Önbizalmat sugároz, s az esetek 80%-ában egyébként jó Neki az általad megadott időpont, csak kíváncsi rá mennyi vagy céltudatos. 
 
Maga a telefonbeszélgetés bármilyen hosszú lehet, egy dolog azonban kulcsfontosságú, ha a hosszabbat választod, akkor köszönj el, amikor jó a hangulat. Ne egy hoooosszú kínos csend közben bökd ki, hogy neked most menned kell, mert az baziszarul jön ki! 
 
A találkozás napján napközben küldj neki SMS-t: "Tudtad, hogy ma van a szerencsenapod?". Jön a válasz hogy miért, amire Te írdd ezt: "Mert végre találkozhatsz velem!" :) 
 
 
 
Két sablon a fentebb írt két típusú hívásra. 
 
A rövidebb: 
 
- Helló Bajkeverő! :)
- Szia! :)
- Meeting előtt van 5 szabad percem. Mizu? Mi a helyzet? 
- [blabla...sok a munkám...épp ebédelek...blabla]
- Figyu, össze kéne futnunk valamikor... Kedden és szerdán nem érek rá, de csütörtökön az egyik barátom 8 éves lányának megyek ajándékot venni. Gyere vele!
- Ohh, nem jó a csütörtök mert...
- Mondd le! Sokkal érdekesebb és izgalmasabb vagyok! :) 
- [ oké, blabla ] 
- Találkozzunk a Mammut II-ben a földszinten a Springfield előtt! [ Itt lehetőleg olyan pontot jelölj meg, ami könnyen megtalálható és csak páran lézengenek ott. Megadhattam volna egyből a játékboltot is találkozóhelynek, de szerintem jobb úgy ha előtte váltotok pár szót és nem egyből beestek a boltba ].
- [ oké, blabla ] 
- Szia, jó munkát! 
- Szia, neked is! 
 
 
A hosszabb: 
 
- Heellóó Bajkeverő! :)
- Szia! :) 
- Mizu? Épp epret eszem [kicsit a csámcsogás hallatszódhat is a telefonban], nagyon finom, végre ez már magyar szabadföldi, nem az a puffasztott spanyol! Kérsz belőle? Oh jaj, már csak két-három darab maradt! Igyekezz mit mondasz! :) [ és mielőtt válaszolna csámcsogj még egy kicsit ] Upsz, asszem már csak egy van...
- [ blabla, valószínűleg nevetni fog ]
[ általános beszélgetés kinek milyen napja volt, vagy milyen aktuális téma foglalkoztatja ]
- Figyu, össze kéne futnunk valamikor! Keddre és szerdára már van programom. Csütörtökön az egyik barátom 8 éves kislányának megyek ajándékot venni. Gyere velem! 
- Oh, a csütörtök nem jó, Emesével megyek vásárolni. 
- Mondd le! Sokkal érdekesebb és izgalmasabb vagyok! És tudom, hogy kedvelsz! :) Miről ismerlek meg? :) 
- [ blabla...nem tudom mi lesz rajtam...blabla...talán...blabla ] 
- Találkozzunk a Mammut II-ben a földszinten a Springfield előtt!
- Nem lehetne inkább a villamosmegállóban? 
- Nemááár, bemész az ajtón ott lesz a jobb oldalon, könnyen megtalálod. :) 
- Oké! 
[ ide jöhet valami vicces sztori az elmúlt napjaidból és ha már oldott a hangulat és röhögtetek mindketten párat ]
- Najó mennem kell, meg kell fésülnöm a teknősömet (macskámat), hellóóó, byeeee :) 
- Szia! :) 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://date.blog.hu/api/trackback/id/tr42120978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Női Netrandisok · http://netrandik.freeblog.hu/ 2010.06.30. 16:05:48

nagyon cseles, nagyon rafkós!
Tudja mi kell a nőnek :)
ha lehetne pontozni, egy tizest tuti kapnál érte ;)

Női Netrandisok · http://netrandik.freeblog.hu/ 2010.07.01. 11:14:51

@Hank.Moody: :))))) rutinos vagyok, azért mindennek én sem dőlök be ;) de tényleg tetszik!
süti beállítások módosítása